Bosbessen kruimelcake

Dit (eigen) recept voor bosbessen kruimelcake is makkelijk, snel en bovendien hรฉรฉl lekker! Een cake met een kruimeltopping, dat kan (bijna) niemand weerstaan toch? Neem een basisrecept voor cake, voeg lekkers toe (in dit geval bosbessen) en neem een receptje voor een kruimellaag en gooi dat erbovenop. Kan niet misgaan! Oeh, nu ik dit opschrijf, denk ik zomaar dat ik deze cake aanstaand weekend op tafel zet…!

Bosbessenkruimelcake

150 gr kristalsuiker

90 gr bloem

1 theelepel kaneel

80 gram roomboter op kamertemperatuur, in blokjes

260 gram bloem

150 kristalsuiker

60 gr gesmolten roomboter

180 ml melk

1 ei

2,5 theelepel bakpoeder

flinke snuf zout

280 gram blauwe bessen (vers is het lekkerst, maar ontdooid uit de vriezer kan ook), maar je zou deze cake ook heel goed met stukjes appel kunnen maken!

Verder nodig: springvorm van 23 cm doorsnede (je kunt dit recept natuurlijk ook ideaal voor muffins gebruiken!)

Verwarm de oven voor op 190 graden voor (boven- en onderwarmte).

Vet de springvorm in en zet aan de kant.

Neem de ingrediรซnten voor de kruimellaag en mix die in een kom. Kneed de klontjes boter tot het kruimelig is. Zet de kom aan de kant.

Voor de cake mix je alle ingrediรซnten behalve de bosbessen tot een zo goed als gladde mix (dat kan met de hand of de mixer). Daarna spatel je voorzichtig de bosbessen erdoor. Giet het beslag in de springvorm en verdeel er de kruimellaag over. Bak in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten. Gebruik een satรฉprikker om te checken of de cake gaar is. Laat de cake een minuut of 10 afkoelen in de vorm, voordat je de randjes lossnijdt en de vorm verwijdert.

(Eventueel kun je nog wat glazuur over de taart druppelen als ‘ie klaar is. Dat maak je eenvoudig met 50 gram poedersuiker en een lepel melk. Mix door elkaar tot de suiker is opgelost en dan kun je met de lepel de taart besprenkelen.)

Serveer lauwwarm. Maar ook koud is ie niet te versmaden!

Ik meldde bij de ingrediรซnten iets over stukjes appel… als je dat toevoegt in plaats van de bosbessen, meng dan nog wat extra kaneel door het cakebeslag. Yum!


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *