Chocolade fudge taart

Oh zo machtig, maar wat een ontzettende traktatie. Plus, je hoeft alleen de bodem te bakken, de koelkast doet de rest!

Ooit gevonden in een Elle Eten, het recept kwijtgeraakt (dat was echt een ramp!) en weer teruggevonden!

Chocolade fudge taart

250 gr bloem

125 gr koude boter

75 gr witte basterdsuiker

1 ei

400 ml slagroom

3 el vloeibare honing

400 gr bittere chocolade

100 gr zachte boter

50 gr walnoten, grof gehakt (je kunt evt. variรซren met pecannoten)

50 gr karamel fudge, in kleine stukjes

Verder nodig

Lage ronde taartvorm, 28 cm, ingevet

Meng voor het deeg in een kom de boter met suiker, bloem, ei en zout. Kneed het kort door tot je een samenhangend deeg hebt. Rol het tot een dikke worst en wikkel het in plastic folie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij het deeg in plakken van 3 mm dik en beleg er de taartvorm mee. Druk goed aan zodat de bodem en randen van de taartvorm zijn bedekt. Zet de vorm ongeveer 15 min in de vriezer. Bak de taartbodem daarna in de oven in 20 min gaar. Laat afkoelen.

Maak intussen de vulling: breng in een pan slagroom en honing zachtjes aan de kook. Neem de pan van het vuur roer de chocolade en boter erdoor en blijf roeren tot alles is gesmolten en je een glanzend, glad mengsel hebt. Verdeel walnoten (of pecannoten) en stukjes fudge over de taartbodem. Schenk de chocoladevulling erover en laat de taart ca. 3 uur in de koelkast opstijven.


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *