Chocolade fudge taart

Chocolade fudgetaart

Oh zo machtig, maar wat een ontzettende traktatie. Plus, je hoeft alleen de bodem te bakken, de koelkast doet de rest!

Ooit gevonden in een Elle Eten, het recept kwijtgeraakt (dat was echt een ramp!) en weer teruggevonden!

 

Glanzende chocola met noten, een wereldcombinatie!

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 125 gr koude boter
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 400 ml slagroom
  • 3 el vloeibare honing
  • 400 gr bittere chocolade
  • 100 gr zachte boter
  • 50 gr walnoten, grof gehakt (je kunt evt. variëren met pecannoten)
  • 50 gr karamel fudge, in kleine stukjes

Verder nodig

Lage ronde taartvorm, 28 cm, ingevet

Bereiding

Meng voor het deeg in een kom de boter met suiker, bloem, ei en zout. Kneed het kort door tot je een samenhangend deeg hebt. Rol het tot een dikke worst en wikkel het in plastic folie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij het deeg in plakken van 3 mm dik en beleg er de taartvorm mee. Druk goed aan zodat de bodem en randen van de taartvorm zijn bedekt. Zet de vorm ongeveer 15 min in de vriezer. Bak de taartbodem daarna in de oven in 20 min gaar. Laat afkoelen.

Maak intussen de vulling: breng in een pan slagroom en honing zachtjes aan de kook. Neem de pan van het vuur roer de chocolade en boter erdoor en blijf roeren tot alles is gesmolten en je een glanzend, glad mengsel hebt. Verdeel walnoten (of pecannoten) en stukjes fudge over de taartbodem. Schenk de chocoladevulling erover en laat de taart ca. 3 uur in de koelkast opstijven.

Unieke tafelstyling

Voor iedere gelegenheid is een high tea mogelijk. Ik help je graag met het organiseren.

Andere recepten

Over mij

Mijn passie zie je terug in mijn werk

Schaaltjes, schaaltjes en nog meer schaaltjes. De kasten staan vol. Ik houd er dan ook van om tafels mooi te dekken en alles uit de kast te halen en zo kan ik mijn (in de loop der tijd verzamelde) vintage servies ook meer gebruiken!