Ham-kruidentaart

Ham kruidentaart

Een lekker hartige aanvulling bij je high tea. Serveer lauwwarm in puntjes gesneden bij de hartige “gang”, en dit is zeker lekker ter afwisseling met een sandwich. (Maar gewoon op een zondagmiddag met een kop soep op de bank is dit ook goed te doen hoor!)

Lekker hartig ter afwisseling

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 5 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 3 eieren
  • 90 gram verse roomkaas (light evt.) met tuinkruiden
  • 90 gram verse roomkaas naturel
  • 6 eetlepels slagroom
  • 6 takjes peterselie
  • 20 sprieten bieslook
  • 2 theelepels franse tuinkruiden
  • zout, peper
  • 1 eetlepel bloem
  • 270 gram achterham in blokjes
  • 2 tomaten in plakjes
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • boter om de vorm mee in te vetten / bloem om deeg uit te rollen

Overige benodigdheden: springvorm ± 23 cm, beslagkom, garde, deegroller

Bereiding:

Verwarm de oven tot 225 graden en ontdooi het bladerdeeg. Roer de roomkaas en slagroom los tot het smeuiig is. Knip de peterselie en bieslook erboven fijn. Franse tuinkruiden, zout en peper naar smaak erdoor roeren. Roer dan de eieren er één voor één doorheen. 

Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde lap van ± 4 cm groter dan de vorm en bekleed deze hiermee. Zorg wel dat de vorm licht ingevet is van tevoren. Bedek de bodem met blokjes ham. Strijk 1/3 deel van het eimengsel erover. Herhaal met de hamblokjes en 1/3 eimengsel en dan nog een keer. Leg op de laatste laag ei de plakjes tomaat en strooi er geraspte kaas over.

Bak de taart net onder het midden van de oven in ± 30-40 minuten gaar (en goudbruin).

Je kunt het deeg en “beslag” ook verdelen over een muffinblik waardoor je gelijk perfecte porties hebt. Verdeel dan het bladerdeeg nadat je die hebt uitgerold in 6 vierkantjes die je in een ingevet muffinblik legt.

P.S. ik zal ‘m binnenkort weer eens zelf bakken en foto’s maken, dan kan die bovenaan het recept!

Unieke tafelstyling

Voor iedere gelegenheid is een high tea mogelijk. Ik help je graag met het organiseren.

Andere recepten

Over mij

Mijn passie zie je terug in mijn werk

Schaaltjes, schaaltjes en nog meer schaaltjes. De kasten staan vol. Ik houd er dan ook van om tafels mooi te dekken en alles uit de kast te halen en zo kan ik mijn (in de loop der tijd verzamelde) vintage servies ook meer gebruiken!